Witam
Szukam dobrego systemu GPS wraz z przepływomierzem do ciągnika siodłowego. Proszę o opinie i ewentualne nazwy firm które zajmują się montażem , najlepiej w Krakowie z góry dziękuje
za dużo pali???
w Krakowie ANCOM
AutoGuard
Dzięki auto pali normalnie tylko z kierowcami jest jak jest
Założenie sondy dobry pomysł, po ok 3 miesiącach się zwraca, tylko kierowcy nie za bardzo chcą być pod taką kontrolą ![]()
Ale to już nie istotne czy chcą czy nie ,trochu zaczyna się zmieniać i kierowców jest coraz więcej na rynku wracają z wysp
Mam sondy w autach z DataSystem ,kierowca pokazała mi jak mozna sonde oszukac,
Moze niech Pan napisze jak, dobrze by bylo wiedziec ![]()
Ostatnio edytowane przez 14158-1 (2008-07-03 11:19:01)
calkiem prosto jest to oszukać jest kilka sposobów
jakich.
nie ma opcji na oszukanie sondy, tzn nie sondy a raczej czlowieka, jesli jest chocby troszke rozgarniety !!!
W bakach montuje sie sitka, aby kierowca nic do nieg wlozyl, mozliwe jest tylko tankowanie, zakladamy plomby na zwrocie paliwa do zbiornika i na smokach. Sonda dokladnie odczytuje ilosc paliwa zatankowanego na stacji a kierowca nie ma mozliwosci spuszczenia go pioza nia. A jesli zdazy sie choc wiecej niz raz sytuacja ze sonda w czasie tankowania jest nieaktywna lub pokazuje absurdalne wskazania to znaczy ze ktos przy niej kombinowal, tj: tankoawanie z autem na lewarku (niby w czasie jazdy, sonda lubi zwariowac) itp, itd. A wiec reasumujac, nie ma mozliwosci kradziezy bez wiedzy okradanego ![]()
Andrzej Filip napisał(a):
AutoGuard
Dobry żart ![]()
Dodatkowo, żeby mieć pełen obraz sytuacji, proponuję dodatkowo: wziernik, zgłębnik, kropelkomierz, podręczną stację meteo ( to przy próbach wpierania, że przez 1000 km wiał halnyi auto spala 40/100), prywatny śmigłowiec do wyrywkowych kontroli auta na trasie i leasing na mini-satelitę dla właścicieli taboru pow. 50 zestawów C.S. + naczepa. Przypuszczam, ze wszystko zwrórci się w granicach 2-3 lat...
Mariusz Redliński napisał(a):
AutoGuard
Dobry żart
A czemu ?? ![]()
Założenie sondy dobry pomysł, po ok 3 miesiącach się zwraca, tylko kierowcy nie za bardzo chcą być pod taką kontrolą
nawet w 1,5 miesiąca:).. ostatnio miałem takiego delikwenta..