Dyskusje dotyczące branży transportowej
Nie jesteś zalogowany. |
A co .. a będe pisał .
Poużalam się tu , powyszydzam ... i niech mi się nikt nie pyta ( Dyskusje ogólne-Apel) skąd mam czas - moja sprawa .
Szczególne oklaski dzis dla Pana -twórcy 20 nowych tematów o firmie pewnej z Krakowa - dziękuję - dzięki temu miałem zajęcie.
Pozdrowienia dla Pani za przypomnienie mi ,że pewna bydgoska firma nie płaci w terminie - zapamiętam .
Gratuluje szerokiego gestu Panu , który wygrał w grudniu 2008 35 mln w totka , a dziś nie płaci , bo kryzys a i zbiera na mesia .
Pozdrawiam uczestników żywych dyskusji kompletnie nie temat w dziale ogolne - pierogi,gulasz,pasztet ... to naprawdę wiele wnosi -tak trzymajcie !!
Gorące pozdróweczki dla wszystkich dzięki którym na forum jest pomieszanie z poplątaniem
PS - Telefony do firm - użytkowników transa są dostepne w okienku komunikatora jak i w info o firmie (Dam pracę/Szukam pracy)
PS 2 - Byłbym zapomniał - medal dnia otrzymuje Pan , który się żali ,że za dużo płaci swemu pracownikowi - order u(ŚMIECHU) .
Dzisiaj trochę swoich żali ...
9:30 - aktualny ładunek Tarnów = > xxxxx ??
TAK
dograny temat -na kogo się powołuje ??
YYYY
hmm...Paniu Kasiu - ale YYYY mi proponował ten ładunek na poniedziałek , nie na dziś
moment - sprawdzam ,mija 40 minut - jest ładunek
kiero podjechał , nie ma awizacji , załatwiłem w końcu inny ładunek - o 13:20 ![]()
do babeczki wysłałem storno , przeprosiłem , podziękowałem
zadzwonił Jej szef z pretensjami - jak mogę anulowac , przeciez jest zlecenie a On miałby 15 chętnych -mam już NIGDY do nich nie dzwonić i j.ebs słuchawką
Szanowny Panie Piotrze - obiecuję - NIGDY więcej nie zadzwonię
Pozdrawiam dziś Panią , która o 10:27 pyta jak płaci firma XYZ a o 10:52 dziękuje za płatność .
Panom zajmującym sie polityką i sportem gratuluję wytrwałości .
Wszystkim wzywającym na forum do zapłaty - życzę powodzenia , choć sugerują skorzystać z systemu Zgłoś dłużnika ( reklama gratis - taki mam gest )
Oklaski dla sprzedających auta marki RENO - zapewniam ,że w dowodzie rejestracyjnym jest napisane inaczej .
PS - Prywata - podziękowania dla kolegi Ś.S. za pomoc i sprawienie radości memu dziecku .
Dziś krótko
Życzę wszystkim jak najmniej BESZCZELNYCH KLIJENTÓW I KONTRACHENTÓW ( oryginalna pisowna - znalezione na forum )
Złote pióra dla twórców tych "klopsów".
Z nieudawanym wzruszeniem przyjąłem dziś powtórne ogłoszenie pewnej Pani szukającej pracy . Kolejny raz polecam zakup słownika ortograficznego , bo to trochę wstyd a i potencjalnego pracodawcy raczej nie zachęca .
Pan , który kilkakrotnie twierdzi ,że termin płatności minoł - patrz wyżej .
Bardzo dziękuję tym wszystkim , którzy wielokrotnie przypominają o ciekawych działaniach walutowych pewnej kaliskiej firmy - uwierzcie - pamiętam .
Dziś znów odżyła we mnie nadzieja ,że nasza branża może wszystko. Nawet niezbyt mocno się zdziwiłem znajdując ogłoszenie o sprzedaży odzieży używanej , sprzętu AGD czy palet . Na brać TSL zawsze można liczyć . Czekam na kolejne - może warzywa czy owoce ktoś ma ??
PS . Order dnia dla Pana BP ( to nie reklama koncernu paliwowego) za to ,że potrafił przenieść 14 maja na dziś - gratuluję i dziękuję ![]()
PS 2 . Za rewelacyjne udawanie i ,że nie wie o kaman ze zmianą szyldu (czyli jak z dłużnika odrodzić się w innej, nowej, lepszej, rzetelnej? postaci) wyróżnienie dla Pani ze Śląska .
Wiedziałem ,że mogę na Was liczyć - pojawił się do sprzedaży groszek - cudownie ![]()
Ciekawe ,że Pani ,która wczoraj tak świetnie udawała ,ze nie wie o co chodzi dzis nabrała wody w usta. Czyzby cos do ukrycia jednak było ??
Swoją drogą dziwi mnie bardzo brak reakcji ze strony giełdy - cóz, wypada poczekać na rozwój sytuacji.
Podziwiam wszystkich tych , którzy lamentuja na forum ,że XYZ im nie zapłacił ,szczególnie jesli o XYZ pisze sie od roku czy nawet wiecej ,ze orłem w terminowym regulowaniu należnosci nie jest . A największą zagadkę stanowi dla mnie to w jaki sposób ci piszący dowiadują się o istnieniu forum - przed wzięciem ładunku nie wiedzieli ,że takowe istnieje ???? Cóż , widocznie ta kolejność im bardziej odpowiada. Widocznie ich stać na udzielanie nieoprocentowanych kredytów . Chętnie również taki otrzymam - proszę info na priv.
Zaskakująca dysputa w opiniach - czy nie da się takich tematów roztrzygać między sobą Szanowni Państwo ???? No chyba ,że idzie o nową matematykę - 50% z 330 = 20. Jeśli to chcecie udowodnić to z niecierpliwością czekam na ciąg dalczy.
Apropos tego wątku - na szczęście me przerażenie przerodziło się w ulge - nie ma klona na forum .. uffffff.
PS. Wykopaliska to chyba marny pomysł .
PS 2 . Czy serio przed każdym świętem w dowolnie wybranym kraju Europy trzeb zakładać kilka wątków z zapytaniem o zakazy ???
Słabo drodzy użytkownicy dziś , słabo .... Ale zawsze parę rodzynków się znajdzie .
Ech ... te święta to wykończą kiedyś ... Nie dość ,że zakazy jazdy dziś w paru krajach to jeszcze milion pytań -gdzie ?? w jakich godzinach?? To takie trudne raz zapisac sobie jakąś stronkę z dniami świątecznymi i zakazami ?? No może trudne dla niektórych . Może choć trochę inwencji własnej , skorzystania z wyszukiwarki?? Czekam na kolejne święta i kolejne nowe zapytania.
Na pytanie "Czy jesteśmy jeszcze Polską" coraz ciekawsze odpowiedzi padają - taki nasz narodowy kociołek . Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania .
Szacun dla "Kosy" - powodzenia !! ( choc jak widac po reakcji - szans na realizację nie widać)
Swoją drogą - walą w nas jak w bęben, a my jak takie osiołki , potulne baranki - wszystko na klatę .
Wyróżnienie dziś dla MAN-a z blandeką i dewasto - mam nadzieję ,że auto nie jest zdewastowane , bo raczej szanse sprzedaży spadłyby w pobliże zera .
Dziś trochę z własnego podwórka .
Jak to codzień rano - odpalam kompa , włączam gps i szok .
Auto w relacji Toruń-Lubin znajduje się w ..........Kazachstanie .
Hmmm.... sprawdzam , patrzę w mapke - faktycznie - zbliże się do Ałma Aty.
Zbliża mało powiedziane - wg. gps-a jedzie z prędkoscią 563 km/h ![]()
Po kwadransie wszystko wróciło do normy . Uffff... juz się bałem ,że mi przesiedleńców do domu przytarga . Jakąś 40- osobową , pięciopokoleniową rodzine polskiego pochodzenia - gdzie ja bym ich ulokował ?? jak wykarmił ??
Fajny ładuneczek dziś wpadł . Chińskie czy tam wietnamskie zupki produkowane pod Pruszczem Gdańskim do Słowacji - prawie jak pomoc humanitarna .
Na forum dziś tez wesoło.
Wyrazy podziwu dla pytających o podwyżkę winiet ( poraz enty z resztą) w dziale Opinie kontrahentów , słowa uznania dla Pani , która pyta o płatności firmy w dziale Przepisy transportowe - BRAWO - tak trzymac , a nasze dzieci nie odnajda się w tym bałaganie .
Pozdrówki dla Pana , który pyta o spedycje z Miastka , a o której jest 8 stron w opiniach - może okulary by się przydały ??
Pani , której się nie chce policzyc km i zrobic wyceny dla klienta życzę powodzenia - i nie dziwi mnie wcale reakcja forumowiczów .
PS. Dedykacja dla odpowiedzialnych za weryfikacje i dopuszczanie "nowych" firm do giełdy http://media.photobucket.com/image/3%20 … onkeys.jpg
PS2. Cieszę się ,że u Pana Piotra sytuacja sie polepszyła .
Nuda dziś
Dla lubiących wyzwania polecam Słowację. Nie dość ,że ładunków jak na lekarstwo to dostać 0,5 e za km to już rarytas .
Ale i tak hitem była propozycja jednej Pani - 400 km - 600........... zł
Proponuję zakup taczek i samodzielne wożenie - nie trzeba licencji , paliwa - powodzenia .
Nadal nie wiem czy jesteśmy jeszcze Polską czy już nie - konkretnej odpowiedzi nie zauważyłem .
Ciekawi mnie powód zmiany nazwy firmy z Kampinosu . Czyżby to jakiś zbieg okoliczności związany z nominacją na listę dłużników ??
Kolejny raz wyrazy podziwu dla tych wszystkich , którzy biorą ładunki od firm , o których się kawał czasu mówi ,że słabo u nich z kasą . Jakoś nie potrafię tego zrozumieć - zupełnie .
PS. Henryk Miś poraz pierwszy na liście dłużników - obawiam się ,że nie ostatni.
PS 2 . Zagadka - ile razy trzeba trafić na liste dłużników ,żeby zostać usuniętym z giełdy ??
Wesolutko . Brać transportowa nie śpi .
Tylko pojawiło się info na etransport o spotkaniu w firmie L od razu trafiło na forum - brawo za refleks
Od razu dzięki za słowa wsparcia , a krytykantom i malkontentom proponuję samemu coś spróbowac zrobić a potem się mądrzyć .
Rzecz jasna największą uwagę zwrócił post z Małopolski - stać mnie żeby się napić za swoje mości panie (celowo z małej litery) .
Tak serio całkiem .
Uważajcie ludziska , bo pojawiają się klony dłużników na giełdzie , a nie tak trudno przecież jest ich sprawdzić .
PS. Nie wiem czy powstaną kolejne wpisy - dziecko me wróciło z wycieczki szkolnej zaopatrzone w łuk, topór duzy, topór mały, nunczako czy coś, amulety itp , więc profilaktycznie - żegnajcie ![]()
PS 2 . UWAGA!! ACHTUNG!! DEJTE POZOR!! WNIMANJE!! 01.06 święto w paru krajach - już czekam na pytania o zakazy ![]()
Przeżyłem ... ufffffff...
Dziś wcześnie , gdyż informacja podana w mediach o planowanym strajku pobudziła mnie do naskrobania .
Bardzo to wszystko ciekawe . Info o planowanej podwyżce zainteresowani ( między innymi ZMPD ) otrzymali 05.05.2009 , projekt powstał 22.04.2009 , a pomysł protestu -28.05.2009 - długi przewód myślowy mają poddani miłościwie nam panującego Pana B.
Jakiś rok temu pod przewodnictwem i z błogosławieństwem Pana B. odbyła się akcja protestacyjna , były sformuowane postulaty.
Jednym z nich był sprzeciw w sprawie propozycji zniesienia winiet .
Jak wiemy - udało się , winiety zostały .
Teraz powstaje pytanie - jakim kosztem ??
Czy przypadkiem pod stołem nie rozegrano tego w sposób - coś za coś ??
Winiety zostają , ale zgadzamy się na drastyczne podwyżki ( rozłożone w bardzo dogodnych ratach).
Pan B. mógł wypiąć pierś ,że wywalczył coś dla nękanych z każdej strony , zabiedzonych przewoźników ,a rząd miał już wtedy zagwarantowane wpływy z zaplanowanych podwyżek opłat .
Zauważcie jak bez echa przeszła pierwsza podwyżka . A było to ok. 20 % . teraz szykują nam 30% i jeszcze mówią ,że to za mało .
Głosy ,że podwyżka 100% w stosunku do ubiegłorocznej ceny nadal nie pokryje kwot przeznaczanych spółkom zarządzajacym autostradami przeszła jakby niezauważona.
Nie ma teraz odpowiedzialnych za fatalnie skonstruowane umowy z akcjonariuszami spólek autostradowych .
Wszystko ma opłacić rzesza przewoźników , która nie ma żadnego wsparcia , żadnej realnej pomocy tak ze strony rządu jak i ze strony instytucji powstalych właśnie po to ,żeby wspierać i reprezentować nasze interesy.
Przepraszam - Pan B. ze swą świtą chętnie nas "reprezentują" - tyle ,że nie o takie coś nam chodzi.
To tyle moich przemysleń na ten temat .
PS. Oczywiście akcję protestacyjnę w pełni popieram i chętnie się przyłączę .
No to nasi dobroczyńcy , stróże naszego dobrobytu nie zawiedli .
Postanowiliśmy, że w dniu 3 czerwca odbędzie się ogólnopolska akcja protestacyjna naszej branży. Będziemy się spotykać w różnych miejscach z przedstawicielami rządu. Niewykluczone, że użyjemy do tej akcji naszych ciężarówek - powiedział na konferencji prasowej prezes Zrzeszenia Międzynarodowych Przewoźników Drogowych Jan Buczek
Ciekawe .... Jakież to auta ma Pan Prezes ??
Bardzo konkretnie określone zostały formy protestu .
Też (
) mają wybitnych fachowców od PR.
Wypada poczekać - do 03.06 jeszcze full czasu .
Forumowicze drodzy - dziękuję wam . Co bym bez was zrobił ??
Stokrotne dzięki za przypominanie po kilka razy ,że szczecińska firma , tak jak i pewna krakowska nie reguluje na czas swych zobowiązań.
Jeszcze raz z całego serca - DZIĘKUJĘ
PS. Czarku - wracaj do nas jak najszybciej , zdrówka .
PS 2 . Come back Rubla stał się faktem - witaj w domu
PS 3 . Auta z napędem 4 x 4 należy sprawdzać czy na 100% takowy posiadają - rada dla potencjalnych kupców ![]()
No to jutro protestujemy .
Zacząłem wcześniej - od trzech dni nie jem , dziś owinięty flagą narodową przykułem się do kaloryfera (wybaczcie mozliwe literówki - moge pisac tylko jedną ręką).
Bardzo to wszystko ciekawe . Kosa zapodał linka do jakiegoś czegoś na stronie biura .
Trąci tam dość mocno bełkotem .
Do tego niekoniecznie jest mi znana instytucja ponoć mnie reprezentująca .
Forma protestu - wręczenie petycji w urzędach wojewódzkich - no wszystko fajnie .
Prawie wszystko .
Zmiany mają wejść 10.06 , petycja zostanie wręczona 03.06.
Nadając temu oficjalny tryb to o ile się nie mylę procedura odpowiedzi trwa jakby więcej niż 7 dni .
Coś chyba 2 razy dłużej , w trudnych przypadkach 4 razy dłużej .
To ja się pytam - gdzie jest sens ?????? Zapewne głęboko ukryty.
Wracamy na ulubione forum .
No dziś hitem dnia dla mnie jest info ,że gość na bezczela umieszcza dokumenty w zakładce gdzie na REGON-ie ma inny nr NIP niż w decyzji nadającej mu rzeczony numer . Cud miód po prostu .
Czy takiego asa nie powinno się do prokuratury zgłosić o oszvstwo ?? A jeśli kto to kto winien to zrobić ?? Użytkownicy , których chciał oszukać ?? Czy tych , których udalo mu się oszukac - czytaj => weryfikujących i autoryzujących jego firmę ??
Na szczęście cFaniak zniknął z giełdy .
Tak jak i firma Pani zdziwionej ( patrz kilka postów w górę).
Tak trzymać , usuwać chwasty trzeba .
No i co ?? Dla jakiej idei nie jadłem ?? Ścierpłem niemiłosiernie przykuty do kaloryfera na próżno ??
Tyle przygotowań a tu info ,że odwołany protest . Porozumienie osiągnięte.
SUUUUPER!! Wreszcie ktoś o nas zadbał , wreszcie mamy reprezentanta w rozmowach z rządem .
Ale czy na pewno ??? Co wynika z treści porozumienia ??
Zacznijmy od powodu planowanej akcji.
Cała afera się zaczęła od planowanej podwyżki na winiety.
Czytam , szukam ... I co ?? I nic na ten temat nie ma , a pkt 4 podpunkt 2 mówi mi nic .
Zadaję więc pytanie - Jakie będą obowiązujące opłaty od 10.06.2009 ???
Media podały ,że Minister Infrastruktury ,rzekł że podwyżka będzie w wysokości 50% planowanej .
Niby przeszły proponowane stawki - ale jakoś konkretnego potwierdzenia nie widać.
Czytamy dalej .
Hmmmm.. No propozycji niemało , sensownych nawet ,choc ujętych bardzo ogólnikowo. Tyle ,że o tym mowa była przed protestem ubiegłorocznym , że o wcześniejszych nie wspomnę .
"Prace redakcyjne nad przygotowaniem wstępnego projektu ustawy strony zobowiązują się zakończyć do dnia 10 lipca 2009"
Wstępny projekt ustawy - czyli nim ewentualne zapisy wejdą w zycie upłynie jeszcze dużo wody w Wiśle ,Odrze i paru jeszcze ciekach wodnych.
Ważne ,że coś w końcu ruszyć się powinno.
Ale ,żeby nie było tak słodko .
Czy na pewno chodzi o te wszystkie postulaty ??
Czy nie najważniejszy jest pkt 4 podpunkt 5 ?? ( co w ostrzejszych słowach unaocznił kolega Ś.S. w dyskusjach ogólnych)
Zniesienie ograniczenia wwozu paliwa do Polski - rzecz jasna ze wschodu .
Ograniczenie jest 200 litrów . Bez ograniczenia , na podwójnych kotłach wjedzie 1200 litrów.
Mając takie oszczędności stać by mnie było na płacenie wyższych winiet . i to przecież nie rocznych , bo po co .
Kto wydaje zezwolenia na wschód - wiadomo .
Resztę zostawiam tym co potrafią kojarzyć fakty.
Dziś nie ma odcinka .
Świętuję obchody rocznicy 04.06.1989. Rozerwany na dwie części - jedna w Gdańsku , druga w Krakowie.
Wrócę jak się posklejam .
Wróciłem .
W Krakowie mi średnio towarzystwo pasowało , w Gdańsku podstarzali panowie z listopadowego znaku zodiaku i Kali Minoga ze słonecznych Antypodów - lipa.
Za to telewizja ze słoneczkiem w herbie - palce lizać .
Osiwiały "Niedźwiedź" , muzyka z tamtych lat - rewelacja .
Nawet mi prowadzący program z zagadkami muzycznymi szczególnie nie przeszkadzał w O Z .
Każdy z zagranych utworów to historia . Każdy się pamięta - nie tak jak tę sieczkę z dzisiejszych rozgłośni radiowych.
Ciary po plecach - Kukiz z "Naszą ścianą" , Janerka z "Jezu jak się cieszę" , Muniek z "Wychowaniem" jak i cała reszta - megakawałki.
Wszędzie wczoraj uroczystości , odznaczenia , uściski rąk - pełna feta .
Dziwi mnie tylko dlatego ten dzień nie jest świętem . Nie chodzi mi o kolejny ( tych mamy już dość) dzień wolny od pracy ale o szacunek dla tych którzy walczyli o wolny kraj.
Pewno ,że znajdą się tacy , którzy powiedzą ,ze za komuny było lepiej . Czy lepiej - nie wiem . Na pewno łatwiej .
Pewno , że nie jest to kraj o jakim się marzyło , daleko , bardzo daleko do ideału.
Ale nie wyjechałbym stąd za żadne pieniądze - wczoraj się w tym utwierdzilem.
Tu moje miejsce .
Dość tych patetycznych przemyśleń
Brawa dziś dla działu Zarządzania Ryzykiem Finansowym naszej kochanej giełdy .
Kolejny chwast wyrwany - mam nadzieję ,że z korzeniami.
PS. Odznaka Wesołego Piątkowego Spedzia dla Pana z 3city za propozycję ładunku 550 km na 13,6 za 900 ( słownie - dziewięćset) zł.
PS 2 . Szeryfy z rodzinami wraz z działem handlu na wyjeździe firmowym - co robią magazynierzy ???
Dwóch łowi ryby , sześciu walczy przy grillu
(widzę ich z okna)
Niereformowaly ten forumowy światek .
Mam podejrzenie graniczące z pewnością ,że średnia IQ jest tu niższa niz przeciętna krajowa.
Już nie mówię o błędach ortograficznych , bo tego to chyba nie da się wyplenić .
Ale litości - jak można napisać - pszepraszam ???? ( żeby było lepiej - Pan przeprasza za błędy ortograficzne właśnie).
Temat , którego pojać nie potrafię mimo szczerych chęci - jak to działa ,że potrafią orły znaleźć forum dopiero jak ktoś im opóźnia płatność ??
Codzienne mnie zdumiewają nowe posty ,że firma z Miastka spóźnia , ,że szczecińska pozycja z Kamasutry leci w kulki , że Pani z Bielska -Białej ściemnia .
Czytajcie to forum !!!! To kopalnie informacji .
No i wybitny Pan , który pisze o firmie z Sękocina ,że mu nie płaci.
Szanowny Panie - Ta firma ( przez "h" a nie przez "ch") jest na liście dłużników od 05.02.2008 . Gdyby tak chciało się spojrzeć , poczytać to dziś nie byłoby lamentu i zgrzytania zębami .
Przypadek sprawił ,że mam nową wersję giełdy .
Zerkam sobie w system ocen .
Firma z listy dłużników ma oceny : 11/0/1 - BRAWO - ciekawym czy ci co dali pozytywy już nie płaczą na forum - przyznaję - sprawdzić mi się nie chciało.
PS. Polecam wizytę we Wrocławiu http://www.youtube.com/watch?v=c4t7Z0ub … re=related
KSZTAŁT DZISIEJSZEGO ODCINKA SPONSORUJE IGNORANCJA
P R O T E S T U J Ę ! ! ! !
Dziękuję Wam Forumowicze - bez was te teksty by nie powstały .
Dajecie mi wenę , natchnienie .
Na Was zawsze można liczyć.
Dziś nurtuje mnie pytanie - ile zwojów więcej niż kura trzeba mieć , żeby umieć zamieścić post w odpowiednim dziale ??
Odpowiedź nasuwa mi się jedna - WIĘCEJ NIŻ MAJĄ CO NIEKTÓRZY
Sztuką zaprawioną odrobiną mistycyzmu jest dla mnie zakładanie tematów na temat firmy , która nie płaci komuśtam jakiejśtam kwoty w dziale Dyskusje ogólne.
Równie wybitnym dziełem wątek o pracy dla wywrotek w tym samym dziale .
Pozwólcie ,że przemilczę zapytania o przepisy , zakazy itp w działach wszelkich tylko nie w Przepisy transportowe.
Jeśli pokonacie te , zdawałoby się , ogromne przeszkody zajdziecie poziom wyżej w forumowym alfabecie .
A tam czają się kolejne , niewyobrażalne wręcz "schody".
Długo czasu zajmie wielu uświadomienie sobie istnienia opcji "Szukaj" , która jest bardzo pomocna , ale równie rzadko używana .
Po co po nią sięgnąć - przecież o wiele łatwiej założyć nowy , kolejny wątek o firmie xxx .
Ale to już wyższy stopień wtajemniczenia - o tym kiedy indziej .
PS. BRAWO !!! dla transa - archiwum działa zdecydowanie lepiej . Dzięki ,że wzięliście nasze sugestie pod uwagę .
Po weekendzie , szczerze powiem , nie spodziewałem się w najgorszych snach tego co zastanę dziś na liście dłużników.
Jenorazowe zgłoszenie długu w wysokości ............ 220.273,01 PLN .
Szok !! Serdecznie wspólczuję zgłaszającemu .
Ale nie mogę nie zdać pytania - WHY????
Jak można u jednego kontrahenta tyle wyjeździć , tymbardziej ,że pierwszy termin płatności przypadał na 22.06 a ostatnia wystawiona faktura jest z 30.09 ??
Gdzie jakiś instynkt samozachowawczy ??
Kolejne zaskoczenie - Pan jeden chce złożyć pozew przeciw mnie .
No ubawiłem się setnie . Prosze się nie krępować i śmiało mnie pozwać .
Ciekawi mnie bardzo jakiego to odszkodowania od krakowskiego specjalisty w ściemnianiu z kasą oczekuje Pan , który ich ostrzega ostatni już raz . Że niby o straty moralne czy jak ??
PS. Ogłaszam konkurs
Kto trafi pierwsza osobę , która zapyta o zakazy wakacyjne , temu stawiam piwa dwa .
No i przechwaliłem. Archiwum działało chwil kilka. I łubudu - jeeebss - klękło.
Ale co to dla naszych dzielnych informerów logintransowych. Zawalczyli i jest . Działa.
Oby już na stałe.
Na forum jak zawsze ciekawie.
Ile razy jeszcze powstanie nowy temat o spedycji z Miastka ( swoją drogą- najwieksze zagęszczenie spedycji na 1 km kw. ) ??
Rację miałem ,że opcja szukaj to już szlak dla profesjonalistów - taka forumowa Orla Perć.
A to takie proste przecie.
A mogłoby być prostsze jeszcze tylko po co przy zakładaniu tematu w tytule wpisać nazwę poprawnie .
Nie mówię już nawet o dodaniu nr ID Transa , bo to uniwesytet dla wielu .
A dziwicie się ,ze jest bałagan na forum , że trudno coś znaleźć, że milion tematów o tym samym.
Odpowiedzcie sobie na pytanie - komu możemy podziękować za ten misz-masz??
Medal dnia dla Pana , który z rozpędu chciał ciągnik rolniczy sprzedać- ubawiłem się setnie .
Z dopłatami rolniczymi to interesik się kręci ![]()
PS. Na zachęte .1 browarek dla tego kto pierwszy zapyta o zakazy wakacyjne ![]()
Nudne to już jest .
Codziennie to samo. Kolejne dziesiątki powielanych tematów .
Postulat do działu marketingu giełdy - napisac i wydrukować " Elementarz forumowicza - czyli co w trawie piszczy i z czym to się je ".
Tak na wzór małej czerwonej ksiażeczki tow. Mao .
Chodzą słuchy ,że uczestnicy dysputy na temat czy nasz kraj jest naszym krajem w powiększonym składzie o dwóch dzisiejszych "pisarzy" mają się spotkać w programie Tomasza Lisa .
Będzie wesoło - obecność przed ekranami obowiązkowa dla wszystkich .
Oferta pracy z dziś - prawdziwa perełka .
Pkt 2 wymagań - Energia, power i czerpanie przyjemności z pracy o dużej dynamice
Ten spełniają wszyscy forumowicze ![]()
Co miał na myśli poeta z działu Kupię/Sprzedam ??
siodlo jost z morzliwoscią regolacji przesówu przod - tyl
Przerosło to me wyobrażenie o mowie ojczystej w formie pisanej - poddałem się .
PS. Czyżby to z reklamy firmy L ?? ![]()
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa ;PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego My łączymy Teorią z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Noooo..... Od jutra wakacje . Wreszcie .
Tylko te cholerne weekendowe zakazy - kto to wymyślił ??
Wygląda ,ze ministerialne głowy . I co wielu pewnie zaskoczy - wcale nie wczoraj .
Główna nagroda w konkursie dla Pana Artura.
Jak ją dostarczyć - pocztą ?? kurierem ??
Wiem !! Zapraszam do siebie - termin dowolny ( byle przed koncem zakazów letnich)
Nagrody w postaci piw dwu - nie przyznano - nikt nie trafił .
Najweselsze ostatnio stały sie "kwiatki" z kupię / sprzedam.
Dziś znów poetycko i zawiadiacko .
naczepa firanka krone z muldą odsówany dach styłu drzwi kosz na palety
Profesorze Miodek !! Profesorze Bralczyk!! POMOCY!!!!!
Ciekawy pakt warszawsko-miastecki się zawiązał .
Ktoś komuś płaci czy może robi dobrze ??
Pewnie nie - poszła zwyczajna wymiana usług , kompensata i wymiana uprzejmości na forum .
Gratuluje poczucia humoru jak i etyki zawodowej .
Zauważyłem ,że zamiast ośmieszać się na forum część uzytkowników przeniosła swe wypociny do systemu ocen w pakiecie BF.
Powalająco brzmią wpisy typu :
Super firma. Polecam . Teraz czekam na zapłatę .
To poleca dlatego ,ze załadunek odbył się sprawnie czy moze stawka była dobra ??
Chyba prawdziwy sens miałoby ocenienie po zakończeniu realizacji zlecenia .
A zakonczeniem dla mnie jest dotrzymanie warunków okreslonych w zleceniu =>czytaj TERMINU PŁATNOŚCI
Takie ocenianie jak przykład powyższy powoduje ,że system ocen już na początku istnienia robi się niewiarygodny.
PS. Od 29 maja minęło 20 dni . Pozdrawiam kierownictwo L.
Wakacje wreszcie
Chyba część forumowiczów wyjechała , bo jakoś spokojniej .
Dla tych , którzy jeszcze są przed urlopem - lekcja poglądowa . ( Choć na efekty nie liczę)
Na forum , u góry jest "pasek" , a na nim m.in. słowo "SZUKAJ".
Polecam kliknięcie na to słowo . Pojawi się kilka okienek . W to pierwsze można wpisac nazwę firmy , o której chcemy się czegoś dowiedzieć .
Hucznie polecam również tę opcję przed założeniem tematu o danej firmie - może się okazać ( w 90% tak właśnie jest) ,że temat o rzeczonej już istnieje . Nic nie stoi na przeszkodzie ,że dopisac do istniejącego swą opinie zamiast zakładać nowy .
Prawda jakie to proste ?? Hucznie polecam .
W ten jakże dziecinnie prosty sposób dałoby się uniknąć powielania tematów .
Ale ważniejsze wydaje się użycie tej opcji przed podjęciem ładunku od nieznanej firmy.
Może wtedy wreszcie przestałoby się powiększać grono piszących o firmach np. z Miastka ,Kwidzyna,Szczecina , Gdańska . O tych firmach już opasłe tomy napisano ,ale jakoś nie jest to przestrogą dla kolejnych "naiwnych".
Jak to mówią - Polak mądry po szkodzie .
A nie lepiej uczyć się na cudzych błędach ??
Temat zakazów wakacyjnych rozwija się - BRAWO!! ( a special pozdro for Radek
)
Ciekawe jak długo jeszcze padać będą te same pytania ?
PS. Apel do spedycji winnych kasę Panu , którego rodzice byli fanami polskiej muzyki klasycznej - Zapłaćcie Mu wreszcie !!!
Ile można czytać te posty , których jedyną treścią jest to ,że spedycje to samo złooooooo.
Z drugiej strony szacun dla Pana - każdy temat sprowadzić do jednego - wyczyn wybitny - przyznaję medal z kartofla .
Kolejna ciekawostka Dropsa .
W działach Kupię/Sprzedam i Dam pracę /Szukam pracy pojawia się szereg przeróżnych ogłoszeń.
Nic dziwnego - po to te działy stworzono.
Uderzyło mnie jednak cosik , czego pojąć nie umiem .
Odpowiedzi zainteresowanych danym ogłoszeniem .
Proszę o kontakt xxx@yy.pl czy bardziej "hardcorowe" Proszę o szczegóły na transie
A nie prościej napisac na komunikatorze wprost do zainteresowanego ?? Albo zadzwonić ??
Tak się tylko czepiam
z nudów. Nic nowego w branży . Dam znać jak pojawią się oznaki jakiegoś większego intelektu ( pewnie nieprędko ).
Ciekawostka z giełdy .
Z Płońska trzeba wywieźć gnój . Wywrotkami . Może chętni są ??
Ładniej brzmi obornik tak na marginesie.
Taki syf w TSL ,że aż gnój
Temacik "Mistrzostwo świata" naprawdę mistrzowski . Nic tylko brać , jechać i modlić się o przeżycie .
PS. Podziękowania dla "Czasoumilacza" - thx za rozwiązanie zagadki regulaminu ekstraligi żużlowej .