Dyskusje dotyczące branży transportowej
Nie jesteś zalogowany. |
Czy komuś kiedyś włoska policja aresztowała pojazd za brak umowy leasingowej w języku włoskim ? Może mógłby podpowiedzieć w jaki sposób można szybciej odzsykać zestaw niz 3 miesiące?
Pierwsze słyszę żeby za takie coś aresztowali pojazd. Jeżdziłem po całej Europie z wynajętymi w Hiszpanii naczepami chłodniami, które były w leasingu (leasing był na Spedycje) i nie miałem żadnych dokumentów dotyczących leasingu, oprócz ubezpieczenia i dowodów rejestracyjnych. Pomimo licznych kontroli nikt mi się nigdy nie spytał czy tej naczepy np. nie zwędziłem. Do tego były dokumenty przewozowe i na ich podstawie byłem dysponentem naczepy.Coś tu jest nie tak,
Radzę złożyć skargę do naszej ambasady we Włoszech ,niech zajma sie tą sprawą
Ja słyszałem ze maja prawo,proszę sie skontaktowac z Firmą Parlej-Suchy Las PL-62,krąży plotka że mieli taką sytuacje.
umowe lizyngowom kierowca musi miec zawsze ze sobom czy to zachod czy wschod
Brawo , brawo ,brawo za umowe!
Zbigniew Gagacki napisał(a):
Zawinił policjat włoski sprawa załatwiona ... dzieki za odzew
Ale auto oddali?? Obyło się bez większych kosztów?
Tak i ten włoski policjant prowadzi je do Polski za kare. Koszty to telefony, ale to pikuś przepraszam Pan Pikuś
Ostatnio edytowane przez 215731-1 (2010-02-27 11:22:16)
No to całe szczęście, że udało się załatwić sprawę pomyślnie i bez kosztów. Tylko nerwy psują człowiekowi..
Koszty to parking za który musieliśmy zapłacić ...
za parking powinien zapłacić policjant ktory zawinił może nauczy się przepisów
biedny policjant nie wiedział że polska jest w UE,i zatrzymał auto za brak zezwolenia,troszke mu się pomyliło.
taka była kara za brak lub źle wypełnione zezwolenie plus mandat około 3tys € i oczywiście zapłata za parking.
Robert Sadowski napisał(a):
Brawo , brawo ,brawo za umowe!
Zbigniew Gagacki napisał(a):
Jakim códem potpisal?